Achtergrond

Mijn passie voor muziek heb ik altijd gecombineerd met andere studies en banen. Ongeveer tien jaar geleden ben ik me steeds intensiever gaan toeleggen op de piano om het alsnog op de eerste plaats te kunnen zetten. Mijn ervaring in andere sectoren, vooral als loopbaancoach, maar ook in de ICT en mijn achtergrond als psycholoog, blijkt me goed van pas te komen, vooral binnen mijn lespraktijk.

Ik studeerde piano bij Juriaan Schoffelen in Nijmegen en volgde vakken muziektheorie aan de Schumann Academie te Utrecht bij Bert Luijtjes. Verder volgde ik, solo en als (lied)begeleider onder andere lessen en workshops bij Dik Plattel, Piet Hein Baelde, Jetty Podt en Leo Driesenaar.

Ik heb in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met het begeleiden van professionele en amateur- zangers, maar ook instrumentalisten en muziekleerlingen. Vooral op einduitvoeringen, (kinder-) kooruitvoeringen en audities voor koren, of tijdens ceremonies zoals een opening van een expositie of een begrafenis. Ik zet regelmatig samen met anderen kleinschalige muzikale projecten op, zoals een gelegenheidskoor of po√ęzie- en muziekmiddagen.

Eigenlijk op aanraden en verzoek van anderen ben ik ongeveer tien jaar geleden begonnen met lesgeven en dit bleek me zeer te passen.

Mijn persoonlijke drijfveer

Muziek is voor mij een tovermiddel. Muziek en de schoonheid ervan raakt me op veel manieren zodanig, dat ik in contact kom met mijn eigen emoties en tegelijkertijd vervoerd word naar een andere, voor mij magische wereld. Ik vind dit steeds weer verwonderlijk.

Musiceren is voor mij spreken in de taal van de ziel. Als ik hier helemaal in op kan gaan, ervaar ik op mijn beste momenten een groot gevoel van verbondenheid.

Als ik les geef, kan ik steeds genieten van het feit dat iedereen al na enige handreikingen iets unieks uitdrukt in de muziek, wat speciaal alleen deze persoon op deze wijze doet. Ik vind dit altijd heel mooi en bijzonder, op welk niveau dan ook.

En niet te vergeten is naar muziek luisteren evenals musiceren gewoon prettig en leuk en om van te genieten. Alleen en samen met anderen.